Criminaliteit in Houten in februari

Zoals u weet is veiligheid voor de VVD een belangrijke prioriteit. Om een goed beeld te hebben van de criminaliteit in Houten publiceren we iedere maand een overzicht van inbraken in auto's en woningen in de gemeente Houten.

In februari werd in totaal minder ingebroken dan in de maanden ervoor en ook minder dan in dezelfde maand in de afgelopen twee jaar. Er was wel een groot verschil: er waren meer autoinbraken en 'slechts' twee woninginbraken.

Overzicht criminaliteit in de afgelopen jaren

In onderstaande tabel is weergegeven hoe de verdeling tussen autokraken, woninginbraken en pogingen daartoe is. Het aantal 'geslaagde' woninginbraken was in februari relatief laag: het laagst sinds het op deze website wordt gerapporteerd. Overigens kunnen er nog meldingen bijkomen. Voor januari is er bijvoorbeeld een correctie doorgevoerd naar aanleiding van nagekomen meldingen van 3 autoinbraken (van 18 naar 21).

Het aantal meldingen per maand in tabel

In februari werden wederom de Koedijk, De Camp en de Doornkade drukbezocht. Positief is dat de politie een succesje kon melden: tijdens surveillance werden twee autoinbrekers opgepakt.  

Waar werd ingebroken?