Verkiezingen Provinciale Staten op 18 maart 2015

Binnenkort is het zover, op 18 maart mag u weer stemmen en uw stem telt zelfs op drie fronten. U kiest niet alleen uw kandidaat voor de Provinciale Staten van Utrecht en het Waterschap De Stichtse Rijnlanden, maar uw stem bepaalt ook indirect hoe de Eerste Kamer zal worden samengesteld.

De uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen is daarom van doorslaggevend belang voor het voortzetten van de koers van Rutte II , een koers die zijn vruchten nu zichtbaar begint af te werpen, de economie groeit weer en er komen steeds meer banen bij.

WAAR ZET DE VVD ZICH IN DE PROVINCIE VOOR IN?

De VVD gaat koersvast de toekomst tegemoet: “De VVD wil dat Utrecht een provincie is waar mensen vrij zijn en geen last hebben van onnodige regels. Waar inwoners voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Een provincie waar jong en oud ongeacht herkomst, in vrijheid, veilig en verantwoordelijk samenleven. Een provincie met goede verbindingen tussen steden en dorpen. Waar werken en ondernemen verbonden is met wonen en ontspannen”. Wilt u meer weten over het VVD verkiezingsprogramma, kijk dan eens op de verkiezingswebsite.

HOE IS DE VVD IN DE PROVINCIE BETROKKEN BIJ HOUTEN?

Uiteraard staat de VVD ook in de provincie voor lage lasten voor inwoners en ondernemers, kansen voor ondernemers en dus meer werkgelegenheid, goede bereikbaarheid en veilige wegen. Allemaal belangrijke zaken, ook voor Houtenaren. Wat betreft de aanleg van windmolenparken speelt de provincie een hoofdrol. Dankzij de VVD worden alleen windmolens geplaatst als er lokaal draagvlak is. De VVD wil niet meer windmolens dan de huidige verplichting (1% van de landelijke opgave). Bovendien zet de VVD in op energiebronnen die schoner, betaalbaarder en betrouwbaarder zijn.

VVD KANDIDATEN MET EEN SPECIALE BAND MET HOUTEN

Met een evenwichtige VVD kandidatenlijst, waar 30 kandidaten op staan, is er een ruime keuze. Een aantal van de kandidaten heeft een speciale band met Houten. Zo was Anita Vlam, de nummer 3 op de lijst, samen met Eef Stiekema (VVD Houten), onlangs te horen op Omroep Houten. Anita is als raadslid in Nieuwegein en als Statenlid nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het bedrijvenpark ’t Klooster, gelegen tussen Nieuwegein en Houten; een belangrijke ontwikkeling voor regionale economische groei en banen. Daniël Tuijnman, plaats 8 op de VVD lijst, is een bekende bij VVD Houten. Daniël woonde de laatste jaren als VVD Statenlid de ledenvergaderingen van VVD Houten bij en is dus goed op de hoogte wat er in onze gemeente speelt. In de provincie zet hij zich in voor verbinding tussen bedrijfsleven en onderwijs, ook belangrijk in onze gemeente.

U vraagt zich misschien af, komt er dan geen enkele kandidaat uit Houten? Ja zeker wel, op plaats 12 staat Judith Godschalx-Dekker. Judith is opgegroeid in Houten en een opkomend politiek talent in de VVD. Met haar ervaring opgedaan bij de JOVD en in de landelijke en de gemeentelijke politiek, gaat zij zich nu inzetten voor de Provincie Utrecht. Natuurlijk moet ook Remco van Lunteren genoemd worden. Remco is sinds 2010 Gedeputeerde bij de Provincie Utrecht en verantwoordelijk voor economie, mobiliteit en financiën. Remco gaat stoppen met het werk voor provincie en staat als lijstduwer op plaats 30. Houten heeft het aan Remco te danken dat de verbindingsweg tussen de Rondweg en de A12 er uiteindelijk gekomen is. Als blijkt van waardering kunt u natuurlijk op Remco stemmen.

Enkele kandidaten

VVD Utrecht: Koersvast!