VVD: koersvast in de provincie

De Europese Commissie heeft de regio Utrecht voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de meest competitieve van Europa. De VVD vindt het van groot belang dat de economie in Utrecht sterk blijft. Een krachtige economie vereist randvoorwaarden, zoals verkeer dat snel en veilig doorstroomt. Dat Utrecht in trek is als vestigingsplaats voor (internationale) bedrijven komt onder andere door de mooie landschappen in de omgeving.

Doorgaan
Er is hard gewerkt aan de economie en de bereikbaarheid. Ook de provincie moest fors bezuinigen. Dit is onder andere bereikt door duidelijke keuzes te maken: waar bemoeit de provincie zich wel mee en waarmee niet. Hierdoor geeft de provincie minder belastinggeld uit. Ook op het ambtenarenapparaat werd bezuinigd: het aantal arbeidsplaatsen (FTE’s) bij de provincie is met een derde afgenomen tot onder de 650. Die lijn moeten we niet verlaten.

Verbinding
De afgelopen collegeperiode is een bewogen tijd geweest. De komende jaren zal de provincie zich vooral moeten toeleggen op verbinding. Deze bescheiden rol van de provincie past bij nieuwe ontwikkelingen in de samenleving. Inwoners en bedrijven pakken meer in onderlinge samenwerking op. De provincie kan nog meer verbinding leggen tussen onze inwoners en diverse maatschappelijke instellingen, met onderwijs en ondernemers.
Ook voor de totstandkoming van dit verkiezingsprogramma is verbinding leidend geweest. Er is inbreng ontvangen van uiteenlopende partijen die midden in de maatschappij staan, zoals Bouwend Nederland en de Fietsersbond. Van diverse milieuorganisaties zoals Natuurmonumenten en van kennisinstellingen, onder meer het Utrecht Science Park. Eveneens hebben in september onze inwoners hun ideeën naar voren kunnen te brengen tijdens een daarvoor georganiseerde bijeenkomst. Uit al deze contacten ontstaat het beeld dat de VVD de afgelopen periode enorm veel goede zaken heeft gerealiseerd en dat de partij waardering blijft oogsten als de inspanningen met kracht worden voortgezet. Kortom, koersvast doorgaan.

Namens het bestuur van de VVD Kamercentrale Utrecht,
Wouter Kolff

Namens de Verkiezings programmacommissie,
Baerte de Brey

VVD Utrecht: koersvast!