Politie pakt auto-inbrekers

Zoals u vaker op deze website heeft kunnen lezen wordt er vaak ingebroken in auto's in Houten. Gemiddeld gebeurt dit meer dan 25 keer per maand, met name in het noordelijke deel van Houten. Met name de Doornkade, de Koedijk en de Campen zijn vaak aan de beurt.

Afgelopen week kwam het goede nieuws dat de politie van Houten afgelopen week twee mannen van 19 en 22 jaar uit Utrecht aangehouden heeft. Zij werden tijdens het surveilleren bij de parkeerplaats aan de Koedijk betrapt bij het stelen van een laptoptas uit een auto (bron www.politie.nl).

Fractievoorzitter Eef Stiekema is blij met dit goede nieuws: "De fractie van VVD Houten maakt zich al langer zorgen over het aantal inbraken in huizen en auto's in Houten. Dat er nu eens goed nieuws te melden is, is bemoedigend. Aanwezigheid van politie op de plekken waar vaak wordt ingebroken helpt goed maar is wel een toevalstreffer."

Oplettendheid en hulp van burgers is dan ook zeer gewenst. Zo is het voor inwoners van Houten mogelijk om zich aan te melden bij http://lokaalalarmsysteem.nl/. De politie plaatst dan meldingen via de LAS app waardoor u kunt meehelpen bij de opsporing.

Een voorbeeld van een melding van afgelopen week