Kennismaken met sociale teams

Afgelopen donderdag was er een bijzondere bijeenkomst van de klankbordgroep transities. Deze bijeenkomst stond in het teken van de kennismaking van de raadsleden uit de klankbordgroep met een aantal leden van de sociale teams.

De sociale teams bestaan uit 18 parttime-medewerkers met diverse specialisaties (onder andere maatschappelijk werk, orthopedagogiek, psychiatrie). Zij zijn nu ruim een maand aan het werk in Houten en konden hun eerste ervaringen delen met ons als raadsleden. Allemaal zijn ze enthousiast en intrinsiek gemotiveerd met de uitgangspunten van de transitie aan de slag gegaan. Met name het principe dat eerst gekeken wordt wat iemand (nog) zelf kan, in plaats van direct van alles voor iemand te gaan regelen, is voor een aantal teamleden wennen. Maar het levert wel op dat mensen actiever met hun eigen problemen aan de slag gaan en dat is nu precies de bedoeling.

Tot op heden zijn er in Houten gelukkig geen dingen echt fout gegaan en dat is een compliment waard aan de sociale teams maar ook aan de ambtenaren die hier al een hele tijd mee bezig zijn en uiteraard het college.

Het was een waardevolle kennismaking en het is zeker niet de laatste keer dat we met elkaar in gesprek gaan.