Adam Hadi: “Samen voor jong Houten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen stellen we onze topkandidaten graag aan je voor. Vandaag is het de buurt aan Adam die op plek 3 op de kandidatenlijst staat.

Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben Adam Hadi (1998), geboren in de stad Gorinchem en opgegroeid in een klein dorpje genaamd Asperen. Mijn ouders zijn geboren in Irak en zijn eind jaren 90 naar Nederland gevlucht om mij en de rest van het gezin een betere toekomst te bieden. In 2018 ben ik in mijn eentje verhuisd naar Houten in verband met mijn studie. Een jaartje later wisten mijn ouders ook een woning te bemachtigen op het rond. In 2019 woonde wij dus weer met zijn allen in het mooie Houten. In 2022 zal ik mijn HBO arbeids- en organisatiepsychologie afronden, tijdens deze hbo-studie heb ik ook een pre-master bestuurs- en organisatiewetenschap afgerond. Een politieke master staat dan nog ook op de planning.

Toen ik in de eerste instantie interesse begon te krijgen in de politiek besloot ik om mijn studierichting aan te passen door een politieke pre-master te volgen. Echter was dit niet genoeg om mijn enthousiasme binnen de politiek op te vullen, wachten tot het afstuderen was geen optie. Eind 2020 besloot ik om contact op te nemen met de lokale VVD. Voordat ik het wist belandde ik in de politieke wereld en kon ik er niet genoeg van krijgen.

Wat waardeer je aan Houten?

Wat mij als student direct in de smaak viel was de goede ov-verbinding in Houten. In het dorpje waar ik vandaan kwam moest ik namelijk 20 minuten fietsen voordat ik bij een treinstation was. In Houten had ik maar liefst twee treinstations die vanuit elke hoek van Houten goed bereikbaar waren door alle handige fiets- en wandelroutes. Ook andere voorzieningen zoals de vele supermarkten en sportscholen vielen mij direct op. Ik heb altijd gezegd dat Houten beschikt over alle voorziening van een grote stad, maar dan zonder de nadelen als overlast en drukte.

Bij welke politieke activiteiten ben je betrokken in Houten?

Ik ben sinds eind 2020 actief werkzaam bij de fractie van de Houtense VVD. Ik ben wekelijks aanwezig bij het fractieoverleg, hierbij probeer ik de raadsleden van onze fractie zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast meld ik mij regelmatig aan bij andere bijeenkomsten binnen verschillende portefeuilles. Ik wil mij op deze manier oriënteren op de verschillende thema’s en vraagstukken. In maart 2021 ben ik benoemd tot fractieassisent en kon ik meer verantwoordelijkheid nemen. sinds kort ben ik ook commissielid geworden. Hopelijk kan ik mij na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 als raadslid inzetten voor onze prachtige gemeente.

Wat vind je belangrijk voor de toekomst van Houten?

    • Onze Houtense jongeren een stem geven in de politiek
    • Geschikte woningen voor jong en oud
    • Een bruisend centrum met veel ruimte en vrijheid voor ondernemers

    Waarom wil je in de gemeenteraad, wat wil je bereiken?

    Iedereen roept al jaren dat het belangrijk is om jongeren in de politiek te betrekken, het is tijd om dit waar te maken.