Rondetafelgesprek 6 september over Windpark Goyerbrug

Dinsdag 6 september is er weer een rondetafelgesprek. Op de agenda staan de analyse en uitkomst van de heroverweging windpark Goyerbrug en de ontwerp Verklaring Van Geen Bedenkingen windpark Goyerbrug.

Onder de tabel kun je samenvattingen lezen waar de raadsvoorstellen over gaan en wie van de Houtense VVD het woord voert in het rondetafelgesprek en in de raadsvergadering. Mocht het nodig zijn, dan wordt het rondetafelgesprek op donderdag 8 september vanaf 20:30 uur vervolgd.

De rondetafelgesprekken kunnen weer live bijgewoond worden, maar belangstellenden kunnen de vergadering ook live volgen via Notubiz

De stukken zijn terug te lezen via deze link.

Agenda

RTGTijdLocatieWieOnderwerp
  120:30uRaadszaal / Notubiz

Eef Stiekema

Raadsvoorstel Analyse en conclusie heroverweging windpark Goyerbrug




Eef Stiekema

Raadsvoorstel Windpark Goyerbrug Ontwerp vergunning en Verklaring van geen bedenkingen

Vragen of opmerkingen over deze en andere onderwerpen kunnen gesteld worden aan: fractie@vvd-houten.nl Meer informatie over de agenda van de rondetafelgesprekken, deze of eerder besproken raadsvoorstellen zijn te vinden via de website van de gemeente

Tijdens het rondetafelgesprek worden de raads- en commissieleden ook bijgepraat over actuele regionale onderwerpen. De raadsvoorstellen van deze rondetafelgesprekken worden in de gemeenteraadsvergadering van 20 september besproken.

Samenvatting Raadsvoorstellen

Raadsvoorstel Analyse en conclusie heroverweging Windpark Goyerbrug

Het college heeft input gevraagd aan AKD Advocaten en Krachtwerk om een heroverweging te kunnen doen voor het Windpark Goyerbrug. Hieruit blijkt dat er grote juridische en financiële risico’s kleven aan het niet doorgaan. Uit het technische rapport blijkt dat er weliswaar in theorie alternatieven zijn voor Windpark Goyerbrug, maar deze zijn niet tijdig binnen afspraken van de Regionale Energie Strategie (RES) U16 1.0 te realiseren. Daarom stelt het college dat er geen belemmering is om over te gaan tot de inhoudelijke beoordeling van de verklaring van geen bedenkingen.

VVD Fractievoorzitter Eef Stiekema is woordvoerder bij dit onderwerp.

Raadsvoorstel Windpark Goyerbrug Ontwerp vergunning en Verklaring van geen bedenkingen

Op 11 januari 2019 heeft initiatiefnemer, Windpark Goyerbrug B.V. een vergunningsaanvraag ingediend voor de realisatie van Windpark Goyerbrug. De vergunning is in oktober 2019 verleend, maar op 28 juli 2021 vernietigd door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Er moet opnieuw op de aanvraag worden beslist. De ontwikkeling is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Om die reden is voor het realiseren van het windpark een uitgebreide procedure met een ontwerpverklaring van geen bedenkingen, hierna te noemen ontwerp VVGB, van de gemeenteraad vereist.

Als gevolg van de uitspraak van de Raad van State van 28 juli 2021 moeten de milieunormen inzake geluid, slagschaduw en externe veiligheid voor Windpark Goyerbrug door de gemeente Houten worden vastgesteld.

VVD Fractievoorzitter Eef Stiekema is woordvoerder bij dit onderwerp.