Rondetafelgesprek op 27 september over zonneveld De Heul in Schalkwijk

Dinsdag 27 september is er weer een rondetafelgesprek. Op de agenda staat de definitieve ‘Verklaring van geen bedenkingen’ (VVGB) voor zonneveld De Heul in Schalkwijk.

Onder de tabel kun je samenvattingen lezen waar de raadsvoorstellen over gaan en wie van de Houtense VVD het woord voert in het rondetafelgesprek en in de raadsvergadering.

De rondetafelgesprekken kunnen weer live bijgewoond worden in het gemeentehuis, daarnaast kan deze ook live gevolgd worden via Notubiz

De stukken zijn terug te lezen via deze link.

Agenda

RTGTijdLocatieWieOnderwerp
  120:00uRaadszaal / Notubiz

Robert Paling

Definitieve Verklaring van geen bedenkingen zonneveld De Heul in Schalkwijk

Vragen of opmerkingen over deze en andere onderwerpen kunnen gesteld worden aan: fractie@vvd-houten.nl Meer informatie over de agenda van de rondetafelgesprekken, deze of eerder besproken raadsvoorstellen zijn te vinden via de website van de gemeente

Tijdens het rondetafelgesprek worden de raads- en commissieleden ook bijgepraat over actuele regionale onderwerpen. De raadsvoorstellen van deze rondetafelgesprekken worden in de gemeenteraadsvergadering van 4 oktober besproken.

Samenvatting Raadsvoorstel

Definitieve Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) zonneveld De Heul in Schalkwijk

Op 5 juli 2022 heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen (ontwerp-VVGB) afgegeven voor dit project. Daarop heeft het college op 7 juli 2022 een ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag genomen.

Dit ontwerpbesluit en achterliggende stukken hebben van 14 juli tot 25 augustus 2022 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode heeft de gemeente zienswijzen op het ontwerpbesluit ontvangen. Deze zijn ingediend door 2 verschillende partijen.

De zienswijzen gaan met name in op de invloed van het project op de weidevogels. Daarnaast gaan de zienswijzen over de uitstraling op de omgeving, de te verwachten overlast door geluid en het participatietraject. Deze zienswijzen zijn van belang voor zowel het ontwerpbesluit als de ontwerp VVGB. Daarom dienen zowel het college als de raad de nota beantwoording zienswijzen vast te stellen.

De meeste zienswijzen zijn tijdens het voortraject uitgebreid besproken geweest, ook tijdens het rondetafelgesprek (RTG) en raad ter voorbereiding op de afgifte van de ontwerp-VVGB. De zienswijzen geven volgens het college geen aanleiding voor een ander conceptbesluit of een andere verklaring van geen bedenkingen.

VVD commissielid Robert Paling is tijdens het rondetafelgesprek woordvoerder bij dit onderwerp, in de raadsvergadering voert VVD fractievoorzitter Eef Stiekema het woord.