VVD ondersteunt Burgerinitiatief Dorpsdichter en stelt een paar aanpassingen voor

Tijdens de raadsvergadering van vanavond werd het burgerinitiatief Dorpsdichter besproken. VVD raadslid Bibi Verbeek gaf aan het een mooi initiatief te vinden en stelde twee verbeterpunten voor.

“Beste voorzitter, leden van de raad, college, initiatiefnemers van het burgerinitiatief en inwoners van Houten.

Graag bedank ik de initiatiefnemers. Dichtkunst is belangrijk voor het behoud van taal het stimuleren van taalontwikkeling en het creatief bezig zijn met het gesproken en geschreven woord. Hoe mooi is dit om uit te laten dragen door een Dorpsdichter en het geschreven en gesproken gedicht of poëzie dit te laten weerklinken in onze gemeente. Dichtkunst draag ik een warm hart toe.

Belangrijk voor mij is dat de jury van de verkiezing bestaat uit experts op het gebied van kunst, cultuur en zeker voor taal, dat de passie voor het woord duidelijk naar voren komt. Daarom past de organisatie van de verkiezing bij de Houtense culturele partijen.

Het is belangrijk dat eerst het meerjarenbeleidsplan cultuur uitgewerkt wordt zodat gelijk de gehele cultuur sector uitgewerkt staat, maar ook de financiering en de werkzaamheden voor de Dorpsdichters een plaats krijgt. 6000 euro vinden wij een zeer groot bedrag, in andere gemeentes ligt dit bedrag rond de 250 euro, dat lijkt mij een stuk realistischer.

Het is een mooi initiatief alleen wil ik deze graag aanscherpen, dit doe ik via een amendement die mede ingediend is door ITH, CDA, SGP en NH.

Het is een mooi initiatief, we zijn blij dat de dichtkunst in de gemeente Houten weer op de kaart staat, wij wensen het college veel succes met het maken van het meerjarenbeleidsplan.”