Sander Bos stopt als wethouder in Houten

Vandaag maakte VVD wethouder Sander Bos bekend dat hij per 1 februari 2024 stopt als wethouder in de gemeente Houten.

Sander liet het volgende weten aan de leden van de Houtense VVD:

“Beste VVD’ers,

Ik heb de fractie en onze Houtense voorzitter Daan Vermeulen aangegeven dat ik stop als wethouder.

Bijna 4 jaar heb ik met veel plezier deze eervolle functie mogen invullen in ons Houten. Mijn vertrek was geen gemakkelijke beslissing en is ook niet ingegeven door één specifieke reden. Na 10 jaar wethouderschap ervaar ik de behoefte om nieuwe uitdagingen aan te gaan en wat meer avonden thuis te zijn.

Ik kijk met een prettig gevoel terug op mijn tijd in Houten, samen met jullie. Daar wil ik jullie dan ook heel erg voor bedanken. Er zijn interessante maatschappelijke uitdagingen, klaar om opgepakt te worden. Ik heb er vertrouwen in dat er in deze coalitie voortvarend aan wordt gewerkt. Tot 1 februari 2024 blijf ik aan als wethouder en zal mij volledig inzetten op een goede overdracht aan de uiteindelijke opvolging. Dat proces ligt verder bij het bestuur en de gemeenteraad.

Groet, Sander”

Bestuur en fractie vinden het erg jammer dat Sander stopt.

Voorzitter Daan Vermeulen: “Sander heeft zich in de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor Houten en de Houtense VVD. Wij willen hem enorm bedanken voor zijn inzet en de wezenlijke toevoeging die hij aan onze lokale partij is geweest.”

Fractievoorzitter Eef Stiekema vult aan: “Naast een ervaren en zeer kundige wethouder gaan wij Sander ook missen als fijn mens en collega in de VVD. Ook vanuit de fractie willen we Sander enorm danken voor zijn inzet in Houten!”

In de komende periode zal het afdelingsbestuur zich bezighouden om een goede opvolger te vinden.