Gemeente Houten hoogste arbeidsparticipatie

Houten staat al jaren bovenin de lijstjes als het gaat om de economische topgemeenten in Nederland. Een belangrijke factor zijn de Houtenaren zelf. Ook RTL nieuws kwam daar achter.

In een artikel van RTL nieuws waarin duidelijk wordt dat het aantal vacatures in Nederland is toegenomen wordt Houten genoemd als de gemeente met de hoogste arbeidsparticipatie van het land: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/meer-vacatures-maar-minder-werkende-mensen. Maar liefst 73 procent van alle Houtenaren tussen 15 en 75 jaar heeft betaald werk. Dit zegt natuurlijk iets over de werklust van onze inwoners en het aanbod van werk in onze gemeente en in de regio.

Het niveau van de beroepsbevolking in onze gemeente is een van de belangrijke factoren die er de afgelopen jaren voor zorgde dat Houten hoog scoorde in de lijstjes van aantrekkelijke woongemeenten of die van economische toplocaties. Uiteraard zijn ook de uitstekende voorzieningen, de goede infrastructuur en ligging in de regio hier van groot belang.

Er voor zorgen dat onze gemeente aantrekkelijk is en blijft voor ondernemers om zich te vestigen is een van de prioriteiten van VVD Houten. Een hoge arbeidsparticipatie sluit hier goed op aan.