Raadsexcursie langs Nieuwe Hollandse Waterlinie

Op 11 september ging de Houtense gemeenteraad langs enkele zeer mooie en boeiende locaties langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er werd afgetrapt bij de Linielanding.

Bij de Linielanding werd door wethouder Herman Geerdes uitgelegd op welke manier de Nieuwe Hollandse Waterlinie overheden, particulieren en bedrijven verbind. Er zijn meerdere initiatieven die de moeite waard zijn om te bekijken. Programmamanager Fieke van Leest lichtte enkele van de initiatieven toe.

Vanaf de Linielanding werd door sommigen per kano vertrokken richting het verdronken bos, de anderen gingen er per bus naartoe. Bij het verdronken bos is een vlonder gebouwd waardoor het een bijzonder onderdeel van een wandelroute is. Ook werd het Werk aan de Waalse Wetering met haar schitterende uitzicht aangedaan. 

Bij het Werk aan de Korte Uitweg werd door Reinaerde uitgelegd op welke manier dit bijzondere stukje linie een belangrijke bijdrage levert aan het werk van de stichting. Zo werd door een van de cliƫnten van Reinaerde uitgelegd dat ze door een aantal dagen in de horeca werken bij het Werk weer veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Jammer genoeg staan de regels dan weer niet toe dat ze meer mag werken dan haar indicatie aangeeft.

Bij Fort Honswijk werd stilgestaan bij het feit dat er gezocht wordt naar een nieuwe eigenaar. Het Fort kan gekocht worden door initiatiefnemers die met een goed plan komen. Het schitterende gebouw en bijbehorende gronden hebben een aantal facetten die gerust een uitdaging genoemd kunnen worden. Tot er een koper is blijft het Fort in handen van de landelijke overheid.