VVD Statement cliënt en burgerbetrokkenheid Sociaal Domein

In dit artikel kunt u het statement lezen dat VVD raadslid Marcel Dagniaux uitsprak in de raadsvergadering van 6 oktober 2015 bij de behandeling van het onderwerp Cliënt- en Burgerbetrokkenheid Sociaal Domein - Het Houtense model.

Afgezien van het voldoen aan de wettelijke verplichting tot het consulteren van bewoner en cliënten onderschrijft de VVD het belang van het vroegtijdig en continu in contact te blijven met diverse doelgroepen, om zoveel mogelijk aan te sluiten bij datgene wat nodig is.

De VVD vraagt wel aandacht voor het risico dat discussies mogelijk verzanden doordat iedereen overal iets van gaat vinden. De Adviesraad Sociaal Domein zou wat de VVD betreft hét enige gremium moeten zijn dat adviezen geeft aan de gemeente. Alle themasatellieten zijn hier immers, naast een onafhankelijk voorzitter en enkele onafhankelijke leden, rechtstreeks vertegenwoordigd.

Voor wat betreft de discussie over presentiegelden onderschrijft de VVD de terughoudendheid van het college en is voorstander van een vaste onkostenvergoeding naast een eventuele jaarlijkse gezamenlijke activiteit.