Veteranendag in Houten

Afgelopen woensdag was de 7e editie van de Veteranenavond in Houten. Alle, bij het Veteraneninstituut bekende veteranen in Houten, waren door de burgemeester en het veteranencomité wederom uitgenodigd op het gemeentehuis

Burgemeester de Jong heette alle veteranen van harte welkom en hij benadrukte het belang van het werk dat veteranen hebben gedaan, en nog steeds doen, in het vaak verre buitenland dikwijls onder moeilijke omstandigheden. Hij vroeg in dit verband uiteraard ook aandacht voor het feit dat de problemen uit die landen nu wel heel erg dicht bij komen. Uiteraard doelde hij hierbij op de vluchtelingenopvang in de Wetering waarover op deze site al het nodige is geschreven.

Als gastspreker was de directeur van het Veteraneninstituut, de kapitein-ter-zee Marcus, uitgenodigd. Hij gaf in zijn toespraak aan dat de waardering in Nederland voor veteranen de laatste jaren gelukkig aanzienlijk is toegenomen. Daarnaast was er uiteraard ook voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen.

De VVD is altijd warm voorstander geweest van een goed inzetbare Krijgsmacht. Helaas is de inzetbaarheid door jarenlange bezuinigingen aangetast. Dit jaar komt er voor het eerst sinds lange tijd weer geld bij voor Defensie. Dit is ook voor Houten belangrijk want hoe groter de bijdrage is aan het oplossen van problemen in het buitenland hoe minder mensen moeten vluchten voor terreur. De komende jaren zullen er ook in Houten jonge veteranen bijkomen die de steun van ons allemaal verdienen!