Dit willen we de komende jaren doen voor Houten!

Het is campagnetijd! Tijd om te vertellen wat we de afgelopen jaren hebben bereikt samen met de inwoners van onze gemeente en wat we de komende jaren voor Houten, Schalkwijk, ‘t Goy en Tull en ‘t Waal willen doen.

Vertellen wat we hebben gedaan, dat hebben we overigens de afgelopen jaren ook consequent gedaan. Waar je bij sommige partijen ineens een opleving in activiteit ziet zo vlak voor de verkiezingen, daar kunnen wij terugkijken op een actieve communicatie via onze website en social media.

Natuurlijk waren we er ook altijd bij als er een bijeenkomst was met belanghebbenden of andere geïnteresseerden. Dat kon omdat we dit belangrijk vinden en omdat we krachten goed konden verdelen in een fractie van vier raadsleden en drie commissieleden. Als grote fractie hebben we dus veel invloed uit kunnen oefenen in de afgelopen jaren. Dat willen we de komende jaren nog meer! 

Wat hebben we bereikt?

Helaas kunnen we hier niet volledig zijn, maar de volgende punten willen we hier graag met je delen.

  • Financiën: we hebben gezorgd voor een solide begroting, ook in de economisch moeilijke jaren. Met name door minder uit te geven.
  • Minder regels: door ons initiatief mogen ondernemers met een winkel nu zelf bepalen of ze op zondag open gaan.
  • Meer woningen: het voldoende bouwen van koop- en huurwoningen en het ombouwen van lege kantoorpanden was voor ons erg belangrijk. Hierbij hebben we de Houtense kwaliteit bewaakt.
  • Veiligheid: de criminaliteit is met ca. 17%  gedaald sinds 2014, verder is er op initiatief van ons meer aandacht voor bewust brandveilig ondernemen.
  • De lokale economie werd gestimuleerd door ontwikkeling van bedrijventerreinen en het binnenhalen van nieuwe bedrijven door onze wethouder. 

Wat willen we de komende jaren doen?

Ook hier geen volledige lijst, al onze ambities kun je hier terugvinden.

  • Financiën: we blijven kritisch op de uitgaven van de gemeente, ook nu het economisch beter gaat. Hierdoor kunnen we de lokale belastingen fors verlagen en meer geld steken in het onderhoud van de openbare ruimte.
  • Wonen: behoud van het karakter van Houten en de kleine kernen, wat ons betreft dus geen grootschalige woningbouw buiten de Rondweg.
  • Veiligheid: je moet je veilig voelen in je eigen buurt en huis in Houten. Daarom willen wij een hardere aanpak van auto-en woninginbraken en diefstal van fietsen. Verder zal uitbreiding van het camera toezicht in openbare gebieden en bij toegangswegen afschrikwekkend zijn voor criminelen.
  • Ondernemen: ondernemers zijn onmisbaar voor werk en een bloeiende economie. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een goede bereikbaarheid en nette uitstraling. Voor de agrarische ondernemers in het buitengebied willen we ruimte om te ondernemen, ook op het gebied van recreatie, toerisme en natuurbeheer.
  • Duurzaamheid: dit is voor ons ook het zuinig omgaan met energie en water en verstandig omgaan met het milieu. Wij stimuleren duurzaamheid door regels te verminderen, niet door met subsidies te strooien. Wij stimuleren het plaatsen van zonnepanelen op daken en zonneweides waar mogelijk. Wij zijn tegen een nieuw windmolenpark zonder draagvlak in de omgeving.

In de komende periode zullen we de verkiezingsposters ophangen, debatteren, politieke cafés houden, de straat op gaan en meer. Wil je met ons praten over onze en jouw ambities? Laat het ons weten, wij horen het graag!