Overzicht van standpunten VVD verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma van de Houtense VVD is nu ook te raadplegen per onderwerp. Het overzicht vindt u op de website van VVD Houten onder het kopje ‘Standpunten’ of door te klikken op het onderwerp waarover u meer wilt weten in de navolgende samenvatting van het verkiezingsprogramma.

Inwoners zijn trots op Houten

Inwoners van Houten, Schalkwijk, ‘t Goy en Tull en ‘t Waal voelen zich thuis in de gemeente Houten. Houtenaren zijn trots op hun Houten, hun stad, hun dorp, hun kleine kernen. Houten is de vertrouwde omgeving, waar je prima kunt leven, wonen, werken en waar je je veilig voelt. Er is ruimte voor eigen initiatief van inwoners en ondernemers en de gemeente is er voor jou. Je kunt er doen wat jij leuk of interessant vindt, zoals sport of cultuur. Dat is wat we samen hebben opgebouwd en waar we trots op zijn. Dat is wat de VVD wil behouden en versterken.

Waarom is Houten dè plek waar je je thuis voelt?

De plek waar je je thuis voelt en prima kunt leven bestaat uit betaalbare woningen in een groene en schone omgeving , waar je je altijd veilig voelt. Binnen de gemeente Houten kun je je snel en veilig verplaatsen. Zeker op de fiets en te voet, maar ook met de auto of een golfkar. Buiten Houten zijn er goede aansluitingen op de snelwegen A27 en A12. Er zijn treinen, bussen en fietspaden naar je werk. Ook het mooie buitengebied met onze kleine kernen, forten en natuur is goed bereikbaar. Met behulp van nieuwe technieken kan onze energieopwekking nog duurzamer, tegen mogelijk lagere kosten en met geen of weinig overlast voor de omgeving. Veel is al bereikt, maar het kan nog beter. Dat is waar de VVD voor gaat.

Met plezier naar school, werken en oud worden in Houten

De plek waar je je thuis voelt, is ook de plek waar je met plezier naar school of je werk gaat, zoals in de agrarische sector en waar je oud wilt worden. Waar je weet dat je kunt rekenen op hulp als het tegen zit. Waar je wordt begeleid als je gevlucht bent uit je eigen land om de draad weer op te pakken en of op weg geholpen moet worden om weer mee te doen op school of een opleiding te volgen op weg naar een nieuwe baan. Waar je, als je ouder wordt en je het zelf niet meer zo goed alleen kunt redden, kunt rekenen op hulp bij het regelen van de ondersteuning die je nodig hebt. Hulp aan mensen die het echt nodig hebben. Dat is waar de VVD voor staat.

VVD Houten gaat zuinig om met uw belasting geld

Wij realiseren ons goed dat de gemeente zuinig en zinnig moet omgaan met uw belastinggeld. In de afgelopen jaren hebben we in economisch moeilijke jaren het huishoudboekje van de gemeente weer op orde gebracht. Nu willen we ervoor zorgen dat in economisch voorspoedige jaren de lokale lasten weer gaan dalen.

Doet u mee met de VVD? Samen THUIS IN HOUTEN!

Op onze website staan alle standpunten hier overzichtelijk samengevoegd. Het volledige verkiezingsprogramma vindt u hier.